כשאנחנו חושבים על חקלאות, עדיין עולות בראש תמונות שראינו בילדותנו בספרים ותמונות, של איכר שחורש את האדמה, חולב עז או פרה שמחייכות, וגם של כמה תרנגולות שמסתובבות להן חופשיות בחצר. לצערנו היום חקלאות היא תעשיה לכל דבר. כדי לספק את כמות התוצרת החקלאית הנדרשת החקלאות הפכה לתעשייה אשר פוגעת קודם כל בבעלי החיים אך גם באה על חשבון הבריאות שלנו בצורת ריסוס, הורמונים ועוד. עם זאת, היום יותר ויותר אנשים כמהים לשוב אל האדמה, אל הפשוט והטבעי וגם לחיות עם בעלי החיים, כולל בעלי חיים המספקים תוצרת חקלאית, בצורה הרמונית הנותנת להם את הכבוד המגיע להם. סדנת גבינות במשק עם מחלבה קטנה מראה שהדבר גם אפשרי אם באמת רוצים.
סדנת גבינות כחלק מיום שלם של חוויות וטעמים
גבינה היא מזון בסיסי בישראל. במשך שנים לימדו אותנו שחלב הוא בריא מאוד, מחזק ותורם לגדילה וצמיחה תקינים. הדבר נכון חלקית. בחלב הפרה יש אמנם דברים טובים אך גם הרבה דברים שפחות טובים לנו בגלל ההבדלים הגדולים בין בני אדם לבין פרות. חלב עיזים לעומת זאת נחשב בריא הרבה יותר. כאן באמת ניתן ליהנות מסגולות החלב מבלי לקבל דברים שאינם טובים לנו. לא סתם אלרגיה לחלב עיזים אינה מוכרת. סדנת גבינות במשק עם מחלבה קטנה הפועלת כולה על טהרת חלב העיזים שגדלות במקום היא חוויה כיפית ומהנה הלוקחת אותנו חזרה אל אותן תמונות כפר פסטורליות. ניתן וכדאי לשלב גם ביקור בדיר ופגישת העיזים, טעימת גבינות נוספות, יין ועוד.
בילוי משפחתי כיפי ורגוע לא רחוק מהבית
כאשר חושבים היום על מקומות ליהנות בהם מתיירות חקלאית נראה שמגוון המקומות הצטמצם. הגליל העליון למשל אינו אופציה כרגע. למזלנו אזורים כפריים המציעים תיירות חקלאית כמו סדנת הכנת גבינות, סדנאות יין, סלסלות פיקניק עם שלל מוצרים מקומיים נהדרים ניתן למצוא גם באזורים אחרים כמו מטה יהודה שנמצא במרכז, בין תל אביב לירושלים. זהו מקום נהדר להגיע אליו ולבלות עם כל המשפחה או בבילוי זוגי רומנטי וליהנות הן מההכנה והן מהתוצרת הנהדרת של מה שהכנתם.
עיזה פזיזה- משק צבן שבמושב טל שחר מציעה בילוי כיפי ומהנה בכפר הכולל הכנת גבינות, סיור וטעימות של גבינות ויין, ביקור בדיר ובכלל הנאה ממרחב ירוק ופתוח. מוזמנים ליצור קשר.