מתי פחד מרופא שיניים הפך לבעיית חרדה (דנטופוביה)

0
148
קרדיט - Canva

אם אתם נמנעים מביקורים אצל רופא השיניים ועצם המחשבה על תיאום תור במרפאת שיניים מעוררת בכם תחושות של חשש ופחד – ייתכן וגם אתם סובלים במידה מסוימת מחרדה מפני טיפולי שיניים. חרדה דנטלית היא גורם מוביל להזנחה של מצב הפה. הימנעות ממושכת מביקורים אצל רופא שיניים עשויה לגרום נזק משמעותי לשיניים ולחניכיים. חרדה דנטלית עשויה להתבטא בפחד קל, כאבי בטן, דופק מואץ, יובש בפה ועוד תחושת שיתוק ופאניקה. אין להקל ראש בחרדה דנטלית! אם אתם או אדם קרוב עליכם חרדים מביקורים במרפאת השיניים כדאי שתדעו שיש פתרון לבעיה. רופא שיניים עם ניסיון בטיפול בחרדה דנטלית יצליח למצוא בעבורכם פתרון שיאפשר לכם לבצע את טיפולי השיניים הנחוצים.

איך מאבחנים את החרדה הדנטלית?

דנטופוביה היא מצב בו המטופל/ת מגיבים בחרדה או פחד כלפי רופאי שיניים, מרפאות שיניים וטיפולי שיניים. חרדה דנטלית עשויה להופיע בכל גיל. ללא טיפול מתאים החרדה אינה חולפת מעצמה. הורים שסובלים מחרדה דנטלית עלולים להעביר לילדיהם מסרים של פחד וחרדה מפני רופאי שיניים. האבחון מתבצע על ידי רופא שיניים שמטפל בחרדות דנטליות או באמצעות פסיכולוג רפואי. יהיו מטופלים שיידעו לומר מראש לרופא שהם סובלים מחרדה דנטלית ומטופלים שלא יודעים מדוע הם חווים סימפטומים של חרדה. ללא טיפול נכון ואמפטי החרדה ממשיכה ללוות אותנו, לגרום להזנחה של השיניים ולהפוך גם טיפולי שיניים אסתטיים פשוטים כמו ציפוי קומפוזיט לבלתי אפשריים.

מה מאפיין חרדה מטיפולי שיניים?

סימפטומים של חרדה דנטלית עשויים להופיע כבר בשלב בו אתם מבינים שעליכם לגשת אל רופא שיניים. לאחר תיאום תור במרפאת שיניים התסמינים צפויים להחריף עם התקרבות המועד שנקבע. החרדה מתבטאת בבעיות שינה, כאבי בטן, הזעה, רפלקס הקאה, רעידות, פאניקה, לחץ נפשי, פגיעה בתיאבון, אכילה מוגברת, בידוד חברתי, דיכאון. הסובלים מחרדה נוטים לבטל ברגע האחרון את התור במרפאה או לחילופין לא להגיע כלל. התמודדות נכונה עם החרדה תאפשר ביצוע של טיפולי שיניים אסתטיים כולל ציפוי קומפוזיט לחיוך לבן ובוהק.

איך מתגברים על דנטופוביה?

בשנים האחרונות רפואת השיניים נהנית מתנופה של פיתוח שהופכת את הטיפולים מהירים יותר וכמעט נטולי כל כאב. על מנת להתגבר על הפחד אתם זקוקים בראש ובראשונה לרופא שיניים סבלני ואמפטי שיש לו ניסיון בטיפול בחרדה. רופא כזה יידע לייצור עבורכם אווירה רגועה, מזמינה ונעימה. צוות המרפאה יקפיד על תקשורת פתוחה ומרגיעה. אתם תקבלו מענה סבלני ונינוח לכל שאלה עד שתהיו בטוחים שאתם נמצאים בידיים טובות. הרופא יקשיב לכם, ינסה לאתר את הגורם לחרדה ויסביר על אפשרויות הטיפול. קבוצת מרפאות מדארט מציעה לסובלים מחרדה דנטלית אפשרות לטיפול בגז צחוק וגם אופציה של טיפול שיניים בהרדמה מלאה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here