ניתן להרוס ללא הרשעה?

0
204
קרדיט - canva

הרשויות בישראל מתמודדות עם תופעת הבנייה הבלתי חוקית בישראל ובניות ללא היתרים. אדם שמבצע את העבירה הנ"ל מסתכן גם באישום פלילי וגם בהריסת המבנה עצמו.

המדינה יכולה לבקש להוציא צו הריסה ללא הרשעה. מדובר מצו שיוצא מכוח סעיף 212 לחוק התכנון והבנייה, התשכ"ה 1965.

הסעיף קובע כי ועדה מחוזית לתכנון ובניה או רשות מקומית יכולות להגיש לבית המשפט בקשה להרוס מבנה ללא הרשעה של האדם האשם בבניית המבנה ללא ההיתר הנדרש, וזאת אם לא הצליחו למצוא אותו ולהעמיד אותו לדין, או אם הנאשם נפטר.

מהו צו מנהלי להפסקת עבודה?

צו כזה יינתן במקום בו יש צורך לעצור את העבודה ואין צורך להוציא צו הריסה מנהלי, כיוון שנדרש בירור נוסף לפני שמוציאים צו הריסה מנהלי, או שיש אפשרות להוציא היתר לביצוע העבודה. צו מנהלי הוא לרוב שלב בינתיים בדרך להחלטה האם להרוס את המבנה או לא, וצריך לעקוב אחרי קיום הוראות הצו עד סיום ההליכים.

אם לאחר קבלת הצו המשכתם לבנות והרשויות יגלו על כך ויגישו תלונה לבתי הדין, ייתכן שתקבלו צו הריסה ללא הרשעה והחלק שנבנה לאחר קבלת הצו המנהלי להפסקת העבודה ייהרס, אבל לא החלק שנבנה לפני כן. על מנת להרוס גם אותו יהיה צורך בהרשעה מבית המשפט, אלא אם לא מצאו אתכם לצרוך העמדה לדין.

יצוג משפטי בעבירות בנייה

חוק התכנון והבניה הסדיר את התחום ש סמכויות התכנון ואופן האכיפה על חריגות הבנייה. כדי שהבנייה בישראל תהיה מוסדרת ובטוחה ונבנית תוך התחשבות בציבור ובסביבה של המבנה ללא פגיעה בציבור או סיכון חייהם של המתגוררים או הנמצאים במבנה. חריגות ועבירות בנייה יכולים לגרום לעומס על התשתיות כמו למשל חשמל או ביוב ולגרום למפגע סביבתי. אם אתם רוצים לבנות מבלי לבצע עבירת בנייה אתם יכולים לפנות לאדריכל או לקבלן ולהתייעץ לפני תחילת התהליך ולוודא מולם שאתם לא מבצעים שום עבירה שעליה תצטרכו אחר כך לשלם ביוקר- גם באישומים פליליים, בקנסות וגם בצווי הריסה. אפשר להתייעץ עם עורך דין לפני תחילת התהליך, ואף רצוי.

אם ביצעתם עבירת בנייה, או הואשמתם שלא כצורך בעבירה בנייה  ואתם מחפשים נוטריון בנתיבות או עורך דין בנתיבות כדי להגן על עצמכם, רעות אביטל, עורכת דין פלילית תשמח לעמוד לשירותכם בייצוג מול הרשויות המקומיות, בתי המשפט וללוות אתכם במהלך כל התהליך.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here